Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Νηστισιμο κεικ με κακαο

Ξεκινησαμε αυτο το ταξιδι στο διαδυκτυο φιλοι μου,με μια μονο επιθυμια.
Να εμποδισουμε την ασχημη καθημερινοτητα αυτης της εποχης,να χαλασει την Χαρα που επαγγελλονται οι Αγιες Μερες που ερχονται!!
 Ειπαμε...Εμεις θα κανουμε για την οικογενεια μας,τους φιλους μας..για οσους και ο,τι αγαπαμε αυτα τα Χριστουγεννα ,ομορφα και αξεχαστα!!
 Με ομορφα οικονομικα στολιδια,δωρα,γευματα!!Θα τα καταφερουμε!!!Με οικονομια οσοι δεν εχουμε και χωρις τυψεις ο,τι σπαταλαμε, οσοι ακομα εχουμε.
Γυναικες ειμαστε,Ελληνιδες ειμαστε,Εμεις ειμαστε που θα μεταφερουμε στα σπιτια μας το Πνευμα,το χρωμα και το αρωμα των ημερων!!
 Και για οσες θελουμε να γιορτασουμε και Πνευματικα αυτη τη Μεγαλη για τη Χριστιανοσυνη γιορτη ,μερικες μερες νηστειας θα μας βοηθησουν.
 Μπορειτε να βοηθησετε στελνοντας στην παρεα μας νηστισιμες προτασεις??Να εγω σημερα εφτιαξα αυτο το υπεροχο νηστισιμο κεικ κι αρεσε τοσο πολυ ,που νομιζω ο,τι η νηστεια φετος θα ειναι... μετα
δοτικη:)!!!

                                     Νηστισιμο κεικ με κακαο
3/4 ποτηρι νερου σπορελαιο
1        #          #    πορτοκαλαδα ή χυμο πορτοκαλιου
1 3/2  #          #    ζαχαρη
2 βανιλλιες αρωμα
4 κουταλιες της σουπας κακαο
αλευρι που φουσκωνει 1/2 του κιλου
Εκτελεση
Σπορελαιο+πορτοκαλαδα+ζαχαρη+βανιλλες ,τακτυπαμε ολα μαζι για λιγο με το μιξερ.
προσθετουμε συνεχιζοντας το κτυπημα το αλευρι δινοντας στο μειγμα την πυκνοτητα του κλασσικου κεικ..πιθανο να μην παρει λο το αλευρι.
Βουτυρωνουμε  με βιταμ τη φορμαμας,πασπαλιζουμε αν θελουμε με φιλε αμυγδαλου και ριχνουμε το μισο και λιγο περισσοτερο απο το μειγμα.
Προσθετουμε στο υπολοιπο μειγμα το κακαο,ανακατευουμε καλα,και το προσθετουμε κι υτο στη φορμα μας.
ψηνουμε στους 180 βαθμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου