Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

Tι θα λεγατε για ενα γρηγορο,θρεπτικο ,και οικονομικο γλυκακι για αποψε??
 Με υλικα που ηδη υπαρχουν στο σπιτι ,φτιαχνουμε μια γρηγορη και πεντανοστιμη  και μ

οσχοβολιστη γαλατοπιτα!

Θα χρειαστουμε:
4 ποτήρια γάλα χλιαρό
8 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές ζάχαρη
2 αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές βούτυρο η βιτάμ
 ζάχαρη καστανη αν εχουμε αλλιως ασπρη ή καθολου για το πασπάλισμα και
κανελλιτσα.

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, και όταν γίνει χλιαρό, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και όταν πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη ,ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει καλά και μετά ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα . Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Πασπαλίζουμε με  καστανη ή ασπρη ζάχαρη  αμα θελουμε.
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβακια και το ρίχνουμε πάνω στο μείγμα.
Ψήνουμε την πίτα μας στους 220 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για να σφίξει, πριν την κόψουμε σε κομμάτια.
Όταν κρυώσει, την πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου