Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Κ Α Τ Ι Μ Ε Ρ Ι Α!!(απλα και γρηγορα!!!Για ορεκτικο,επιδορπιο η' κολατσιο!!!)




Για τη ζυμη θα χρειαστουμε:

3/4 του κιλου αλευρι για ολες τις χρησεις
μια πρεζα αλατι
μια κουταλια της σουπας ξυδι
3/4 φλυτζανιουτου καφε λαδι.
Για τη γεμιση:
θα χρησιμοποιησουμε χονδροτριμμενο τυρι της αρεσκειας μας, ανακατεμενο με λιγο πιπερι
Για οικονομια σας προτενω να βαλετε και οτι τριμματα σας εχουν περισσεψει στο ψυγειο,η να ανακατεψετε τα υπολοιπα των τυριων σας.
Εκτελεση
Σε μια λεκανιτσα,τοποθετουμε το αλευρι,προσθετουμε το αλατι το λαδι και τ ξυδι και ανακατευουμε
Ριχνουμε νερο ενω ανακατευουμε συγχρονως με τοχεριμας,τοσο ωστε να ετοιμασουμε μια ζυμη μετρια.Ουτε πολυ σκληρη ουτε πολυ μαλακη. 
Περνουμε κομματια περιπου σαν γροθια απο τη ζυμη και σε αλευρωμενη επιφανεια ανοιγουμε φυλλο.#
Το κοβουμε σε φαρδιες λωριδες,πασπαλιζουμε με τα τριμματα του τυριου,κι αναδιπλωνουμε 2-3 φορες φτιαχνοτας πακετακια.Πιεζουμε με τα δακτυλα τις ανοικτες ακρες και τηανιζουμε μεχρι να ροδισουν!!
Εαν επιθυμουμε περιχυνουμετα τηγανισμενα κατιμερια μας με μελι η πετμεζι.
# Εαν δεν μπορομε να ανοιξουμε φυλλα,προσθετουμε στη ζυμη μας ενα φακελλακι ξερη μαγια,την σκεπαζουμε για να ανευει περιπου μια ωριτσα οπως κανουμε για το ψωμι.
Στη συνεχεια περνουμε κομματια ζυμης με τα χερια μας ,τ ανοιγυμε σαν τη ζυμη της πιτσας,ριχνουμε λιγα τριμματα,κλεινουμε σε νισοφεγγαρα και τηγανιζουμε !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου