Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

""AΣΤΑΚΟΟΥΡΕ΅Σ"" με κριθαρακι!!!!Θαυμα γευσης...Θαυμα τσεπης!!!

ΑΣΤΑΚΟΟΥΡΕΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ (4 μερίδες)

Tώρα που είναι νηστεία, κυκλοφορούν κάτι σκευάσματα, που λέγονται αστακοουρές, και είναι μίγμα από ψάρι, γαρίδες και κάτι από αστακό (το ζουμί , ίσως...) . Έχουν και το σχήμα της αστακοουράς. Από αυτά, λοιπόν, παίρνετε 2.
Ρίχνετε σε βραστό και αλατισμένο νερό, λίγο κρόκο Κοζάνης, (σαφράν), λίγο λάδι και μισό πακέτο ζυμαρικό κριθαράκι χοντρό.
Στο μεταξύ, κόβετε τις αστακοουρές κατά μήκος στη μέση και μετά, σε πολύ λεπτά φετάκια.
... Σωτάρετε σε λίγο καυτό λάδι με μιά κουταλίτσα βούτυρο, μιά πιπερίτσα τσίλι και μιά σκελίδα σκόρδο ολόκληρη και μετά τα βγάζετε και τα πετάτε, ή αν θέλετε, τα ρίχνετε στο νερό που βράζει το κριθαράκι... Στο λάδι αυτό, σωτάρετε λίγο θυμάρι, τριμμένο πιπέρι και τα φετάκια αστακοουράς, μέχρι να αρχίσουν να ξανθαίνουν.. Τα σβήνετε με λίγο ούζο.
Όταν είναι έτοιμο το κριθαράκι, ρίχνετε λίγη γούστερσάιρ σος ή μιά κουταλιά κέτσαπ, ανακατεύετε, και από πάνω το περιεχόμενο του τηγανιού.
Να υπολογίσετε το χρόνο σας, ώστε να τελειώνουν συγχρόνως και τα δύο, ώστε να πέσουν καυτές οι αστακοουρές στο ζυμαρικό.
Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μα'ι'ντανό ή με τριμ τυρί ή και ολόσκετο.... Για σαλάτα, παέι ωραία το βραστό μπρόκολο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου