Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ (με κοκκινη κολοκυθα)


 Κι αφου ζυμωσα το  απομεσημερο ενα ομορφο καρβελι,μου ανοιξε η ορεξη και εφτιαξα και μια κολοκυθοπιτα απο κοκκινη κολοκυθα.
Δεν ηταν πολυ κοπιαστικο!!!...χαχαχαχα....δεν ειμαι δα και τοοοοσο προκομενη!!Υπηρχε στην καταψυξη ετοιμη τριμμενη κολοκυθα ,την ξεπαγωσα,ανοιξα τακα τακα τα φυλλαρακια,και μιας και ηταν ζεστος ο φο

υρνος απο το ψωμακι...Να τη!!!!               


Για τη ζυμη
Χρησιμοποιησα περιπου ενα κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις,και κρατησα απ αυτο περιπου μια χουφτα ,για το ανοιγμα των φυλλων
Ερριξα το αλευρακι σε μια λεκανιτσα,μια πρεζα αλατι,2 κουταλιες της σουπας ξυδι,λιγο λαδακι(περιπου μιση κουπιτσα),τους εκανα ενα γρηγορο τριψιμο και προσθεσα νερο ανακατευοντας και ζυμωνοντας,εως οτου εγινε το μειγμα μου μια μετρια ζυμη.Οχι πολυ σκληρη αλλα ουτε μαλακη... οταν ξεκολλαει απο τα τοιχωματα της λεκανης σας ειναι ετοιμη!!
Η Γεμιση
Εχουμε τριψη σε μια λεκανη την ψυχα απο κοκκινη κολοκυθα΄.
Σε ενα κιλο περιπου ετοιμη ψιχα που εχουμε τριψει στον τριφτη του κρεμμυδιου,προσθετουμε 2 μεγαλα ξερα κρεμμυδια τριμμενα,μιση κουπα ψιλοκομμενο δυοσμο κι αλλο τοσο μαιντανο,αλατι,πιπερι,ενα φλυτζανακι του καφε ρυζι,και τριμματα τυριου φετας περιπου ενα φλυτζανι.Οχι περισσοτερο!!!Το ζητουμενο ειναι ...κολοκυθοπιτα οχι..τυροπιτα!(εγω εριξα και μιση χουφτιτσα γλυκο τραχανα,αφου υπηρχε).Ανακατευουμε τα υλικα...και δοκιμαζουμε για το αλατι.



...Σ ενα ταψι που εχουμε αλλειψει με λαδι ,στρωνουμε 3 φυλλα που εχουμε λαδωσει την επιφανεια τους,ριχνουμε τη γεμιση,διπλωνουμε ομορφα τις ακρες κατα μεσα  στο ταψι,και τοποθετουμε αλλα 2 φυλλαρακια,λαδωνουμε αρκετα την επιφανεια,χαραζουμε ομορφα τακομματια της πιτας μας και ψηνουμε στους 200 βαθμους στο φουρνο,στην,κατω σχαρα ,μεχρι η πιτα μας να παρει ενα χρυσοκαφετι χρωμα..περιπου 1 ωρα.!!                                             


Καλη επιτυχια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου