Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Μακαρονια με κιμα σογιας.

Μία πολύ εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για μακαρόνια με σόγια.

Μουσκεύουμε 1 φλυτζάνι κιμά σόγιας σε 1 φλυτζάνι νερό και 1 φλυτζάνι κρασί, για περίπου μισή ώρα.

Τσιγαρίζουμε 1 μεγάλο κρεμύδι ψιλοκομμένο και 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, σε 3 κουταλιές της σούπας λάδι, να ξανθύνουν.

Προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι λάδι και ρίχνουμε μέσα και τον κιμά σόγιας (στιμμένο από τα υγρά του, τα οποία φυλάμε για αργότερα), να τσιγαριστεί επίσης, για περίπου 8 λεπτά.

Σβύνουμε με το κρασί και το νερό, που περίσεψε από πριν, και προσθέτουμε 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα, 1,5 κύβο λαχανικών, 1 ξύλο κανέλλας, 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη (η ντομάτα είναι λίγο όξινη) και 5-6 σποράκια μπαχάρι.

Αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο σε σιγανή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, να μαλακώσει η σόγια και να απορροφηθούν τα υγρά.  Σερβίρουμε τον κιμά σόγιας πάνω από τα μακαρόνια, που έχουμε ήδη βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες.  Νιαμ ...


Μια νόστιμη, νηστίσιμη συνταγή, που απευθύνεται σε χορτοφάγους ή όσους ενδιαφέρονται για μια πιο υγιεινή διατροφή, με λιγώτερο κρέας.  Μπορεί να αποτελέσει την βάση και για παστίτσιο, μουσακά ή παπουτσάκια.
  (Η συνταγη απο την Κα Μαρθα)

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ενυδατικη κρεμα ημερας ..απ τα χερακια σας μονο!!

Κι επειδη η Αλκυονη ειναι και γυναικα και κοκετα,..φροντιζει και τον εαυτο της !!Ευκολα και οικονομικα μπορει να εχει μια τελεια ενυδατικη κρεμα που θα την κανει ακομα πιο λαμπερη!!
Κοιταξτε μια παλια Γαλλικη συνταγη!!
Θα χρειαστείτε:

• 2 κουταλάκια του γλυκού κερί μέλισσας

• 6 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο(Ελαιολαδο)

• 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ

• 4 κουταλιές της σούπας βραστό νερό

Αιθέρια έλαια για αρωμα (επιλεγουμε τηςαρεσκειας μας απο τοφαρμακειο της γειτονιας)

προετοιμασία:

Λιώστε το κερί και το λάδι σε  μπαιν μαρι .Στη συνέχεια, προσθέστε το κορνφλάουρ. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε βραστό νερό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις το μείγμα κρυώσει, προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια.
Διατηρουμε σε γυαλινο βαζακι στο ψυγειο.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Μη θέλεις τα πολλά, τα παραδίπλα σου, ή τα πέρα μακρυά. Αντίθετα φρόντισε αυτό το λίγο που έχεις να το Αγιάσεις.(Γεροντισσα Γαβριηλια)

...Σκεφτομουν...
Η μερα της Μεγαλυτερης Γιορτης της Χριστιανοσυνης πλησιαζει!!
Μας βρισκει αυτη η εποχη ,τους περισσοτερους ,μελαγχολικους,προβληματισμενους,απογοητευμενους,αδικημενους,αγανακτησμενους.
Δεν θα αναλυσουμε εδω τα πως και τα γιατι.
Δεν ειναι ο στοχος αυτος της παρεας της Αλκυονης.
Εδω θα προσπαθησουμε ,να μαζεψουμε το κουραγιο μας, να φορεσουμε το χαμογελο της χαρας και να το μεταλαμπαδεψουμε στο σπιτι,στους φιλους ,στον διπλα,στον καθε συναθρωπο μας που θα ερχομαστε σ επαφη.
Θα προσπαθησουμε, να μη σβηση το φως της Ελπιδας για μια καλυτερη Ζωη.
Θα προσπαθησουμε, να δουν οσο περισσοτεροι μπορουμε  Το λαμπρο Αστερι και να ανακουφισθουν απο το Χαρμοσυνο μηνυμα της Θειας Γεννησης.
Θα στολισουμε,θα στολιστουμε,θα γιορτασουμε,θα γελασουμε,θα αγαπησουμε,θα βοηθησουμε.
Πιο παραδοσιακα, πιο οικογενειακα, πιο ανθρωπινα ,πιο Χριστιανικα!!

Μηλοπιτα!!Μυρωδατη!!Ελληνικη!!!

Τι θα λεγατε για μια γρηγορη,ελαφρια ,γευστηκοτατη και μυρωδατη μηλοπιτα!!!..Οχι...οχι!...καμμια σχεση με...gourmet συνταγη!!!
Μια απλη Ελληνικη συνταγη, για μια τελεια ζυμη ,που θα χρησιμοποιητε σε ταρτες και μηλοπιτες,σιγουρες για την επιτυχια σας και..την οικονομια σας!!!Και μηλα ,Ελληνικα ,που εχουμε σε αφθονια αυτη την εποχη!!!
Παμε λοιπον!!
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
3 αυγα 
2 κουπες ζαχαρη
1/2 του κιλου μαργαρινη#
1 βανιλλια αρωμα
1/2 ποτηρακι του κρασιου,ουζο ή κονιακ
1 μπαικιν παουντερ
1κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
#(μπορειτε να αντικαταστησετε αφοβα τη τη μιση ποσοτητα της μαργαρινης με σπορελαιο για πιο ελαφρια )
εκτελεση
χτυπαμε στο μιξερ μας αυγα,+ζαχαρη+βουτυρο.Προσθετουμε τ αρωματα το αλευρι και ζυμωνουμε καλα με τα χερακια μας.
Χωριζουμε τη ζυμη μας σε 2 ανισομεγεθη  κομματια 3/4 ..και 1/4 περιπου.
στρωνουμε ενα μεγαλο τεψι με λαδοκολα ,βαζουμε το μεγαλο κομματι της ζυμης και πιεζουμε αναλαφρα εως οτου καλυψει ολη την επιφανεια του ταψιου.
Αραδιαζουμε απο πανω το μειγμα των μηλων μας.
Παιρνουμε το μικρο κομματι της ζυμης και  ή κοβουμε λωριδες που τοποθετουμε πανω στη πιτα μας,η τριβουμε τη ζυμη μας στον τριφτη το χονδρο του κρεμμυδιου,, πανω απο την πιτα  καλυπτοντας ,αναλαφρα,. οπου παει....(οπως τριβουμε τυρι πανω απο μακαροναδα)Ψηνουμε μεχρι να ροδισει!!!30 λεπτα μεριπου στους 180 βαθμους.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1-1 1/2 του κιλου μηλα καθαρισμενα και τριμμενα στον τριφτη του κρεμμυδιου.
1 κουταλακι κοφτο του γλυκου κανελλιτσα
μιση κουπα ζαχαρη. (τ ανακατευουμε ολα αυτα σ ενα μπωλ) ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!