Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Μακαρονια με κιμα σογιας.

Μία πολύ εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για μακαρόνια με σόγια.

Μουσκεύουμε 1 φλυτζάνι κιμά σόγιας σε 1 φλυτζάνι νερό και 1 φλυτζάνι κρασί, για περίπου μισή ώρα.

Τσιγαρίζουμε 1 μεγάλο κρεμύδι ψιλοκομμένο και 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, σε 3 κουταλιές της σούπας λάδι, να ξανθύνουν.

Προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι λάδι και ρίχνουμε μέσα και τον κιμά σόγιας (στιμμένο από τα υγρά του, τα οποία φυλάμε για αργότερα), να τσιγαριστεί επίσης, για περίπου 8 λεπτά.

Σβύνουμε με το κρασί και το νερό, που περίσεψε από πριν, και προσθέτουμε 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα, 1,5 κύβο λαχανικών, 1 ξύλο κανέλλας, 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη (η ντομάτα είναι λίγο όξινη) και 5-6 σποράκια μπαχάρι.

Αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο σε σιγανή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, να μαλακώσει η σόγια και να απορροφηθούν τα υγρά.  Σερβίρουμε τον κιμά σόγιας πάνω από τα μακαρόνια, που έχουμε ήδη βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες.  Νιαμ ...


Μια νόστιμη, νηστίσιμη συνταγή, που απευθύνεται σε χορτοφάγους ή όσους ενδιαφέρονται για μια πιο υγιεινή διατροφή, με λιγώτερο κρέας.  Μπορεί να αποτελέσει την βάση και για παστίτσιο, μουσακά ή παπουτσάκια.
  (Η συνταγη απο την Κα Μαρθα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου