Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Μηλοπιτα!!Μυρωδατη!!Ελληνικη!!!

Τι θα λεγατε για μια γρηγορη,ελαφρια ,γευστηκοτατη και μυρωδατη μηλοπιτα!!!..Οχι...οχι!...καμμια σχεση με...gourmet συνταγη!!!
Μια απλη Ελληνικη συνταγη, για μια τελεια ζυμη ,που θα χρησιμοποιητε σε ταρτες και μηλοπιτες,σιγουρες για την επιτυχια σας και..την οικονομια σας!!!Και μηλα ,Ελληνικα ,που εχουμε σε αφθονια αυτη την εποχη!!!
Παμε λοιπον!!
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
3 αυγα 
2 κουπες ζαχαρη
1/2 του κιλου μαργαρινη#
1 βανιλλια αρωμα
1/2 ποτηρακι του κρασιου,ουζο ή κονιακ
1 μπαικιν παουντερ
1κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
#(μπορειτε να αντικαταστησετε αφοβα τη τη μιση ποσοτητα της μαργαρινης με σπορελαιο για πιο ελαφρια )
εκτελεση
χτυπαμε στο μιξερ μας αυγα,+ζαχαρη+βουτυρο.Προσθετουμε τ αρωματα το αλευρι και ζυμωνουμε καλα με τα χερακια μας.
Χωριζουμε τη ζυμη μας σε 2 ανισομεγεθη  κομματια 3/4 ..και 1/4 περιπου.
στρωνουμε ενα μεγαλο τεψι με λαδοκολα ,βαζουμε το μεγαλο κομματι της ζυμης και πιεζουμε αναλαφρα εως οτου καλυψει ολη την επιφανεια του ταψιου.
Αραδιαζουμε απο πανω το μειγμα των μηλων μας.
Παιρνουμε το μικρο κομματι της ζυμης και  ή κοβουμε λωριδες που τοποθετουμε πανω στη πιτα μας,η τριβουμε τη ζυμη μας στον τριφτη το χονδρο του κρεμμυδιου,, πανω απο την πιτα  καλυπτοντας ,αναλαφρα,. οπου παει....(οπως τριβουμε τυρι πανω απο μακαροναδα)Ψηνουμε μεχρι να ροδισει!!!30 λεπτα μεριπου στους 180 βαθμους.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1-1 1/2 του κιλου μηλα καθαρισμενα και τριμμενα στον τριφτη του κρεμμυδιου.
1 κουταλακι κοφτο του γλυκου κανελλιτσα
μιση κουπα ζαχαρη. (τ ανακατευουμε ολα αυτα σ ενα μπωλ) ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου